Jos van Hees

Ik ben geen rasechte Drent. Mijn roots liggen in de Noordoostpolder en heb daar tot mijn zeventiende jaar in Emmeloord gewoond. Tijdens mijn studie heb ik Lidy (mijn huidige vrouw) leren kennen.

In de zeventiger jaren verhuisd naar Erica. Een kortstondig verblijf….. In 1980 zijn we in Schoonebeek gaan wonen.

Onze drie kinderen (Bram, Wietske en Mayke) zijn in Schoonebeek geboren en hebben hier hun jeugd doorgebracht. Inmiddels zijn ze al lang het huis uit. Wij zijn opa en oma van acht kleinkinderen.

Meer dan veertig jaar ben ik docent (mooi beroep) geweest in het voortgezet onderwijs in Klazienaveen. Een prachtige periode waarin ik de Drentse cultuur goed heb leren kennen.

In mijn vrije tijd heb ik gedurende mijn werkzame periode diverse functies vervuld. Voorzitter geweest van het bestuur van de Nicolaasschool in Schoonebeek en secretaris van zes samenwerkende katholieke basisscholen in de regio.

Ook politiek actief geweest (elf jaar) als fractieleider van D66 gem. Schoonebeek en gem. Emmen.

Bijzonder verrast was ik toen men mij benaderde voor  het voorzitterschap van de nieuwe voetbalvereniging SVV’04.  Het verenigingsleven met zijn eigen dynamiek. Ik kijk met veel plezier terug op deze twaalfjarige periode.

Het pensionado-leven bevalt mij uitstekend. Reizen, tuinieren, lezen, oppassen, wandelen-fietsen, trouwe supporter FC Emmen en geniet van diverse sporten. Carpe diem!

Wanneer ben je begonnen bij Dorpsbelangen?

In de vergadering van 22 juni 2022 ben ik gekozen tot voorzitter.

Waarom zit je bij Dorpsbelangen?

Ook hier positief verrast door het verzoek om voorzitter te willen worden. Eigenlijk had ik voor mezelf al wel de keuze gemaakt om geen bestuurlijke functies meer te willen vervullen. Maar ja…als je gevraagd wordt ga je er toch weer over nadenken. Vooraf wat gesprekken en vergadering bezocht. Een goed gevoel. Samen met  het bestuur de belangen behartigen van ons dorp Schoonebeek.

 

Terug naar Wie zijn wij?