Ingrid Gelton

Vijf jaar geleden zijn wij vanuit Nieuwerkerk ad IJssel (bij Rotterdam) naar Schoonebeek verhuisd. Wij = mijn man Frank, dochter en hond. Onze zoon is in Rotterdam blijven wonen. Inmiddels is de hond overleden en zijn er twee nieuwe Berners gekomen, en is onze dochter tegen de ‘love-of-her-life’ aangelopen en verhuisd naar Dalen.

Ik heb altijd gewerkt als Management Assistente bij Shell, op verschillende locaties in Rotterdam, Rijswijk en Den Haag. Toen ik de kans kreeg om er in augustus 2021 met een gunstige regeling uit te stappen heb ik daar na wat twijfels gebruik van gemaakt. Maar om nu al definitief met pensioen te gaan voelde nog iets te vroeg... leuke baan gevonden bij GETEC in Emmen. Bleek toch niet te brengen wat ik ervan verwacht had, dus dan maar écht met pensioen.

Wanneer ben je begonnen bij Dorpsbelangen?

Ik was al vrijwillig aan het werk bij de Activiteitencommissie van ’t Aole Gemientehoes, en had inmiddels ook zitting genomen in het bestuur van het MFC. Van daaruit kwam in juni 2020 de vraag of ik misschien zou willen invallen voor de zieke notuliste bij een vergadering van Dorpsbelangen. Tuurlijk. Toen ik weer begon met werken, bij GETEC,  bleek al het vrijwilligerswerk toch een beetje teveel van het goede en ben ik er een klein jaar uit geweest, maar sinds maart 2024 ben ik weer terug als bestuurslid.

Waarom zit je bij Dorpsbelangen?

Ik vind het belangrijk om als ‘westerling’ zoveel mogelijk te integreren in de Schoonebeekse gemeenschap en dus van alles beet te pakken, mensen te leren kennen, je steentje bijdragen in het vrijwilligerswerk. Dorpsbelangen was eigenlijk gewoon toeval en In eerste instantie zit ik daar omdat het gevraagd was, maar als ik het niet leuk of interessant had gevonden was ik natuurlijk nooit gebleven. En ook een beetje uit nieuwsgierigheid: wat speelt er allemaal in het dorp, hoe komt de besluitvorming tot stand, wat voor ‘macht’ heeft zo’n EOP eigenlijk? 

Terug naar Wie zijn wij?